donderdag 5 oktober 2017

Stand van zaken

How nice the words of the guide may sound, it's up to you to walk your path - Patrick Mundus

Nog even geen wandelingen in Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland. Na twee weken Voorne-Putten, een week met de kleindochters en een week vol afspraken waarbij alleen korte wandelingetjes gemaakt konden worden zijn we voor een vakantie van 4 weken vertrokken naar Noordwolde in Friesland. Net als vorig jaar verbleven we in het buitengebied van een dorp dat op de grens ligt van 3 provincies: Friesland, Drenthe en Overijssel. Hier kun je als wandelaar letterlijk alle kanten op en overal is het even mooi.

Noordwolde
We dwaalden o.a over de Schaopedobbe van het Fryske Gea  (KLIK HIER), zagen damherten tijdens een tochtje door het Ketliker Skar (KLIK HIER), ontdekten het Landgoed De Eese (voor een uitstekende (GPS) wandelroute KLIK HIER) en maakten heel wat wandeltochten in de omgeving van de Koloniedorpen Wilhelminaoord en Frederiksoord, aan de hand van een speciaal uitgegeven routeboekje, verkrijgbaar bij o.a. het Museum de Koloniehof (KLIK HIER). Vledder, Diever, Havelte er valt zoveel te wandelen in deze omgeving, maar daar is dit blog niet voor bedoeld. Dus laat ik het maar bij de hier bovenstaande tips. En dan zijn we dit keer ook nog niet aan de Wiedden en Weerribben toe gekomen....

#1000 km
Dit blog gaat echter over Zeeland en het direct aangrenzende gebied. Maar ook nog over iets anders: over mijn poging dit jaar 1000km te wandelen. En dan maakt het natuurlijk niet uit waar. Daarom even een up-date op dat vlak. Door allerlei persoonlijke omstandigheden en blessures zijn we nog steeds niet op het niveau van vroeger, toen we zonder problemen minstens 18 km konden wandelen. Tijdens de vakantie is het langzaam opgelopen naar 12 km op een dag, maar verder kwamen we nog niet. Met vele kleine wandelingen is er toch nog een redelijk resultaat gehaald. Maar de achterstand is nog niet helemaal ingehaald. 
In het laatste blog meldde ik de tussenstand: na 33 weken: 571/1000km. Inmiddels kwam daarbij: 161,5 km. Daarvan liepen we er 130 in onze vakantie in Noordwolde. Het was slecht weer in het noorden, de gezondheid werkte niet mee, meer zat er echt niet in.

Tussenstand
De tussenstand na 39 weken (3 kwartalen dus) is 732,5 km. Dat betekent dat ik in het laatste kwartaal nog 267,5 km zal moeten lopen, ruim 20 km per week. Ik heb er een hard hoofd in. Maar we zullen zien hoe ver we gaan komen. En anders maar volgend jaar een nieuwe poging.

Ik hoop binnenkort weer een echt Zeeuws blog te schrijven. Nog even geduld.

© Jannie Trouwborst, oktober 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten