Van mijn Tai Chi leraar Pierre: De reden waarom mensen zo snel opgeven is, omdat ze geneigd zijn te
kijken hoe ver ze nog moeten i.p.v. hoever ze al gekomen zijn.
Wie 1000 km wil wandelen in een jaar tijd zal op ongeveer 20 km per week uit moeten komen. Aan het einde van deze tweede week van 2017 zou de teller dus al op 40 km moeten staan. Dat is niet gelukt, omdat ik in de eerste week nog geen idee had dat ik me in dit avontuur zou storten.
In de eerste week maakte ik controlerondjes langs twee van onze geocaches in de buurt, een van 2,5 en een van 4 km. In de tweede week twee wandelingen door de polders van 4 en 6 km, één door het dorp van 3,5 en weer een geocache controletocht van 7,5 km. Bij elkaar 27,5 km en dat is geen slecht begin.
Wat een geocache is kun je nalezen op geocaching.nl. Je zult dan begrijpen dat het een hobby is die heel goed samengaat met wandelen, dat hij niet veel hoeft te kosten en dat kinderen het op deze manier heerlijk vinden om mee te wandelen, op zoek naar een schat. Een internationale hobby ook, want hij wordt over de hele wereld beoefend en je kunt er dus ook in de vakantie gebruik van maken.
Er zijn verschillende soorten geocaches. Wijzelf genieten het meest van puzzelwandeltochten (multi's) en die hebben we zelf ook uitgezet. Af en toe moeten die nagelopen en gecontroleerd worden. En dat was deze week het geval met een puzzelttocht van 7,5 km met de titel Langs het Isabellakanaal. Onderweg moeten vragen beantwoord worden die je iets leren over de omgeving waar je door wandelt en met de verzamelde antwoorden kun je de "schat" vinden: een waterdichte container met een logboek om je naam in te schrijven en wat klein spul voor de kinderen.
Om hier niet teveel informatie in één keer te spuien, zal ik later nog wel eens vertellen over het Isabellakanaal. Van deze route kan ik alleen nog zeggen dat ze in alle jaargetijden mooi is om te wandelen, deels door het bos, langs de slingerende loop van het "kanaal", tot aan het monument bij de zgn. Dodendraad: een onder stroom staande draad die in WO I tussen Nederland en België gespannen was door de Duitsers. Dan terug langs de andere zijde van het Isabellakanaal en o.a. langs het oorlogsmonument voor de Canadese militairen die in september 1944 deze omgeving bevrijdden.
Genoeg voor vandaag. Benieuwd naar het verhaal van volgende week? Via Bloglovin (zie link rechtsboven) of twitter #1000kmwandelen is de up-date te vinden.
© Jannie Trouwborst, januari 2017
Op de bijgevoegde collage (in de zomer gemaakt) een overzicht van waar je langs komt. En nog een aparte foto van het monument ter herinnering aan de Dodendraad.
Stand na 2 weken: 27,5/1000 km.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten