zondag 29 januari 2017

Week 4 : Aardenburg: vestingwallen en poëzie

-Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan. Wees alleen bang om stil te staan (Chinees gezegde)


Het is gelukt om deze week 20 km bij elkaar te sprokkelen! Op maandag en donderdag een rondje door en om ons dorp (samen goed voor 5 km) en op woensdag op pad voor Staatsbosbeheer (3,5 km): langs een wandelpad het zwerfafval opgeruimd en toen gewandeld naar de rietkraag waar de opslag weggesnoeid moest worden.

Op zaterdagmorgen hebben we een bezoek gebracht aan de Manteling bij Kasteel Westhoven te Oostkapelle (Walcheren). We bekeken er een demonstratie boomstammen verslepen met Zeeuwse trekpaarden. In deze omgeving is het fijn wandelen, zeker als in het voorjaar de stinsenplanten weer in bloei staan of in de herfst de bomen verkleuren. Je kunt de paaltjesroutes volgen van Staatsbosbeheer (1 - 5 km), maar er loopt ook een etappe door van Het Hollandskustpad (LAW). Wie van Vlissingen via Domburg naar Vrouwenpolder wandelt over deze LAW komt halverwege langs Kasteel Westhoven (een Stayokay) en het Natuurmuseum Terra Maris (KLIK HIER), met een prima eetcafé. Wij wandelden niet zo ver dit keer (3,5 km), maar genoten wel van een smakelijke lunch in het museumcafé.


Zondag wandelden we 8 km in Aardenburg (West-Zeeuws-Vlaanderen). Het is tenslotte poëzieweek en waar kun je dan beter terecht dan hier. Ik schreef al eerder een blog over deze route (De Omloop van Aardenburg - KLIK HIER). De folder is nog steeds te bestellen via de VVV (€ 1,50) en vandaag is ons gebleken dat het wel raadzaam is die bij je te hebben: hier en daar ontbreekt een pijltje en dan is een plattegrond handig. Bovendien staan er veel wetenswaardigheden in over het stadje en de omgeving. Onderweg passeer je enkele panelen met gedichten. Wil je ze allemaal bekijken, dan kun je één van de speciale poëzieroutes volgen. Informatie daarover bij de Stichting Cultureel Aardenbrug (KLIK HIER) die elke zomer een uitgebreid cultureel programma verzorgt.
Het was heerlijk wandelweer: fris, maar zonnig en droog. Halverwege genoten we even van een kopje thee met iets lekkers in de oude herberg: De Kaaipoort.


© Jannie Trouwborst, januari 2017.

Stand na 4 weken: 66,5/1000 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten